S Verunkou jsme se před pár měsíci přihlásili do závodu s názvem Horská výzva. Je to série asi 4 závodů za rok vždy na jiném místě a my jsme vybrali Krušné hory, kde byl start i cíl na Božím daru. V autě cestou jsme se ale rozhodli, že namísto jednoduché etapy 18km zkusíme dát tu delší s délkou 37km. To už totiž je výzva. Jen pro představu, ta nejdelší etapa má 70km. Celý závod většina lidí bere jako běžecký, ale my jsme se chystali jít rychlým krokem. To se nám povedlo a dokonce jsme občas i popoběhli a nakonec z toho byl výborné tempo 10:48 na 1 km. Celkem jsme tedy dali 37km za 6 hodin 43 minut.

Víceméně jsme pořád v kuse šli a dělali minimálně zastávek. Byly 3 občerstvovačky, kde jsme měli jasnou strategii: Verunka půjde pro podpis, že jsme tam byli a Ferdík nabere kapsy banány, jablky a snack tyčinkami a rychle se jde dál. To se nám podařilo a získávali jsme stále větší náskok před ostatními “chodci”… Malinko krizi jsme měli při dlouhém cca 6km prudkém stoupání na Klínovec, kde jsme za oněch 6km nastoupali cca 650m.

Shrnutí: 

  • Celkem ušlá vzdálenost: 37,32 km
  • Celkový čas: 6:43
  • Nastoupané metry: 1330m

Musím smeknout před Verunkou, která i přes namoženou kyčel a bolavé celé nožičky, dokončila i když posledních 10km bylo náročných…