Na poslední květnový víkend jsme vyrazili s Vejcákovic do Pekla u Josefova Dolu, do Hájovny. Super ubytování, výborný jídlo a hlavně lokalita chaty přímo na kraji lesa.

Výlety

První jsme dali hned ve čtvrtek po příjezdu na rozkoukání, lehkých 5 km Pod Čihadlo k rozcestníku s Vašíkem v nosičce a Elišku v krosně. Zážitek dne byla rozpláclá žába na silnici, kterou jsme obdivovali asi 15 minut a Eliška o ní mluví dodnes. Ferda si navíc musel vymyslet pohádku “O žabáku Robertovi”, kterou říkáme namísto knížky každou noc před spaním. Super!

Páteční výlet byl z Bedřichova na Šámalovu chatu a po stejné cestě zpátky a sobotní potom z Josefova Dolu k Protržené přehradě ke Kromerově boudě a zpátky. V neděli ráno už bylo celkem hnusně, ale přesto jsme to zkusili na Prezidentskou chatu, odkud jsme chtěli dát výlet, ale dali jsme jen rychlooběd s paralelním uspáváním a přebalováním, a pak alou do Prahy.

Dobrý je, že každý den Eliška usnula přes den a večer byla jak andílek. Vzorně si dohrála nebo doblba s Neli a sama si řekla, že je na čase jít spát. No, občas to spaní bylo dost přerušovaný, ale to je zas jiný příběh.